Un ghid detaliat pentru Instalatii GPL

Gazul petrolier lichefiat este o mixtura de alchene format preponderent dintr-o combinatie de propan si butan, realizat prin rafinarea titeiului sau direct din extractie, dupa ce a fost separat de gaze sau titeiul cu care acesta este în amestec în zacaminte predominant submarine, dar nu numai.Gazul petrolier este o sursa de energie alternativa foarte des folosita aproape fiecare dintre noi.

Pe piata sistemelor auto de gaz in continua marire ca cea din Romania se intalnesc multitudine de super-oferte care mai de care mai atragatoare cu privire la marca si montaj gpl constanta pret insa nu se explica mai deloc despre instalare, service, reparatii si mentenanta instalatiilor gpl auto.As vrea sa fiu nemijlocit si sa va spun direct, ca nu vad sensul sa iti pui GPL pe autovehicul daca faci extrem de putini kilometrii cu autoturismul, daca folosesti exclusiv sa mergi pana la cumparaturi sau doar cu anumite situatii.Din aproximarile noastre, un sistem gaz se amortizeaza in aproximativ 25000 km , in functie de cat ai cumparat-o, numai din diferenta de cost dintre benzina si gpl, dupa circuli pe plus. O instalatie pe GPL trebuie analizata pe termen cel putin 2 ani si raportata la km parcursi, altfel e numai un moft, ca de exemplu niste spoilere la bara, cand de fapt ar trebui sa fie un beneficiu.

În minunatul an 2013, numărul compatriotilor ce au cumparat sisteme de alimentare de gaz petrolier la autoturisme a fost cu 22 la suta in crestere decât anul precedent, potrivit unei cercetari facute de unul dintre cei mai influenti importatori de instalaţii gpl auto din România. Injectia masinilor cu gaz prezinta mai multe beneficii si din perspectiva economica cat si privind modul al utilizarii, gpl-ul fiind un carburant ecologic fapt care este benefic si pentru motor cu aprindere prin scanteie cat si pentru mediul inconjurator.

Instalatia cu alimentare secventiala de gaz petrolier este mai scumpa decat ceea pentru injectie monopunct cu comutator si motoras pas cu pas, insa este mult mai fezabila, consumul de gaz petrolier fiind sensibil egal cu cel de benzina.

Instalatia multipunct este optimizabila cu masini cu 3, 4, 5, 6 sau 8 cilindri, are un filtru pentru starea lichida si unul pentru faza gazoasa.

Instalatia este dotata cu un comutator de bord care face posibila trecerea de la benzina la gaz petrolier lichefiat si invers, in orice moment, fara ca soferul sa simta vreo schimbare in modul de functionare al masinii, fapt pentru care desi se adauga un "bonus" de greutate, pierderea de putere este de nementionat aproximativ 3 la suta.

Instalatia gaz petrolier lichefiat se instaleaza in paralel cu sistemul de alimentare cu benzina functionand in stransa legatura cu sistemul de injectie al autovehiculului ceea ce face ca autovehiculul sa-si păstreze performantele dinamice si de consum.