Prezentarea sistemelor convenabile pentru Instalatii GPL

Instalatia Auto gaz reprezinta un set de subsisteme care instalata pe autoturism cu motorizare pe benzina permite acestui vehicul sa functioneze si pe gaz, in afara de functionarea pe benzina in functie de optiunea soferului.

Gazul petrolier lichefiat este o mixtura de hidrocarburi format predominant dintr-o mixtura de propan si butan, obtinut prin rafinarea "aur negru" sau direct din extractie, dupa ce a fost extras de gazele naturale sau titeiul cu care acesta este în amestec în zacamintele petrolifere predomnitor submarine, dar nu numai.Gazul este o sursa de energie alternativa de care s-a folosit aproape fiecare dintre noi.

As vrea sa fiu nepartinitor si sa va spun direct, ca nu merita sa iti pui GPL pe autoturism in cazul in care faci extrem de putini KM cu auto, daca folosesti doar sa mergi pana la cumparaturi sau doar cu anumite situatii.Din aproximarile noastre, un sistem gaz se amortizeaza in aproximativ 20000 km , in functie de cati bani ati dat pe ea, numai din diferenta de cost dintre benzina si gpl,si dupa circuli pe plus. O instalatie pe GPL trebuie analizata pe termen mediu-lung si raportata la kilometrii parcursi, altfel e doar instalatii gpl auto preturi un capriciu, ca de exemplu niste nu stiu ce luminite, cand ar trebui sa fie o investitie.

Instalatia cu alimentare secventiala de gaz petrolier este mai scumpa decat ceea pentru injectie monopunct cu calculator si motoras pas cu pas, insa este mult mai utilizabila, consumul de gaz petrolier lichefiat fiind sensibil aproximativ cu cel de benzina.

Instalatia multipunct este compatibila cu autovehicule cu 3, 4, 5, 6 sau 8 pistoane, are un element filtrant pt starea lichida si unul pt starea gazoasa.

Sistemul este dotat cu un comutator montant pe bord care face posibila trecerea de la benzina la gaz petrolier lichefiat si vice versa, in orice moment, fara ca utilizatorul sa resimta o schimbare in modul de functionare al masinii, fapt pentru care desi se creste cu un plus de masa, pierderea de putere este insignifianta circa trei procente.

În 2013, numărul concetatenilor ce au montat instalaţii de gaz la autoturisme a fost cu 25 % mai mare decât anul trecut, potrivit unui studiu facute de unul dintre cei mai notabili importatori de instalaţii gaz petrolier lichefiat din tara noastra . Alimentarea masinilor cu gpl prezinta serie de beneficii si din perspectiva economica cat si din punct de vedere al utilizarii, gpl-ul fiind un carburant benefic ecosferei fapt care este benefic si pentru mas cat si pentru climatul inconjurator.Pe piata instalatiilor auto de gaz petrolifer in continua avansare ca cea din tara noastra se intalnesc o multime de oferte care mai de care mai atragatoare cu privire la producator si cost insa nu se explica mai deloc despre instalare, service, reparatii si intretinerea instalatiilor gpl auto.