Er Paleo kost healthyh En�En�En� Diagrammet

Hver ugedag, en CNNHealth ekspert læge besvarer et seer-spørgsmål. På fredag, det er Dr. Melina Jampolis, en læge, ernærings-specialist.

Spørgsmål stillet af Courtney L. fra Pittsburgh:

Jeg er overvægtig og har arbejdet på at tabe sig for tre år. Jeg har arbejdet med ernæringseksperter og personlige trænere i stedet for fad slankekure. På Nettet, faldt jeg over den ældste Stenalder (Paleo) kost. Er dette at ændre livsstil til gavn trods fremme af mættet fedt og cholesterolh

Ekspert svar

Hej, Courtney. Jeg bifalder du til opholder sig væk fra fad kostvaner i et forsøg på at tabe sig. De fleste fad kostvaner er simpelthen ikke er bæredygtig på lang sigt, hvilket fører til vægtforøgelse, og deres indvirkning på den generelle sundhed, er ikke blevet fastsat.

Desværre, efter min mening, den Paleo kost falder i modefænomen kost kategori.

Mens der er mange forskellige versioner af den kost med lidt forskellige regler, det generelle princip om kost indebærer at spise fødevarer, der kan jages og fiskes (kød, fisk og skaldyr - græs-fodret, vilde og organiske tilskyndes) eller samlet (æg, frugt, nødder, frø, grøntsager og urter).Mejeriprodukter, bælgfrugter, salt, korn, raffineret sukker, forarbejdede olier, kartofler (herunder søde kartofler) og alkohol er udelukket fra kosten.

Dybest set, det er en høj-protein, relativt lav-carb diæt. De positive aspekter af denne diæt er, at det eliminerer forarbejdede fødevarer, som er en stor kilde af tilsat sukker, salt og fedt i den Amerikanske kost.

Det kan også fjerner sukker og raffinerede korn, som begge bidrager til fedme og diabetes, og det kan føre til stigninger i den farlige mavefedt, som har været forbundet med hjerte-sygdom, Alzheimers sygdom og cancer.

Hertil kommer, at den kost, der fremmer en bred vifte af frugt, grøntsager, nødder (undtagen jordnødder, som er bælgplanter) og frø, som alle er en vigtig del af en sund, afbalanceret kost.De ulemper, der er:

1. Kosten fjerner mejeri, en overkommelig og almindeligt tilgængelige kilde af knogle-bygning calcium (og D-vitamin, når mejeri fødevarer, der er beriget) og protein (ja, calcium kan være opnået fra greens og andre fødevarer, men det er mere udfordrende at forbruge tilstrækkelige mængder.)

2. Kosten fjerner alle korn, herunder fuldkorn, som er en god kilde til vitaminer, mineraler, antioxidanter og hjerte-sunde fiber, og fødevarer som bønner, jordnødder og søde kartofler, som alle har en lang række sundhedsfremmende egenskaber.

3. Den kost, højt indhold af animalsk protein, som kunne føre til en overdreven indtagelse af mættet fedt, hvilket resulterer i forhøjet kolesteroltal, en øget risiko for hjerte-sygdom og øget risiko for visse typer kræft.

4. Endelig, de kan kan være dyrt (græs-fodret, økologisk kød og æg er dyrere) og upraktisk på grund af den begrænsning af fødevarer, både af det, der gør denne kost er mindre praktisk for den gennemsnitlige person på lang sigt.

Alt i alt, jeg ville styre fri af Paleo kost, men vi kan tage noget væk fra vores forfædre ved at spise fødevarer, tættere på deres naturlige tilstand (mindre forarbejdede), der er mere næringsstof-tætte, og fordøjet langsommere af kroppen. I de fleste tilfælde, at de fører til bedre sult kontrol, mere stabilt blodsukker og vægttab, hvis kalorier er reduceret og motion er øget (som det lyder, som om de er i dit tilfælde).

Fik et spørgsmål til vores expertsh sende det her og sørge for at følge Dr. Melina Jampolis på Twitter.