Pescuit in lacuri si balti - Rosioara

Pescuit in lacuri si balti - Rosioara

Iti place natura si pescuitul? Hai in lumea bugy.ro si selecteaza lista cu jocuri de pescuit pentru a te bucura atat de farmecul naturii cat si de o excelenta partida de pescuit.

Rosioara este raspandita in apele Europei, din Suedia pana in Mediterana si Asia Mica. In Romania se gaseste in aproape toate apele statatoare de deal si ses, precum si in raurile din aceeasi zona. Vino si depaseste-ti recordul personal la capturat pesti de apa dulce. Alege categoria cu jocuri de pescuit si captureaza cei mai mari pesti de apa dulce din zona Dunarii.

 

Are corpul comprimat lateral, alungit, acoperit cu solzi mari si bine fixati in piele. Botul este scurt, gura mica, terminata oblic, indreptata in sus (adaptare la pescuitul in straturile superioare ale apei) si lipsita de mustati. Iti place pescuitul oceanic? Hai pe bugy.ro si intra in categoria cu jocuri de pescuit pentru a prinde cei mai mari monstri marini din oceanele planetei.

Coada este adanc scobita, cu lobi egali. Inotatoarea dorsala este situata mult inapoi dupa inotatoarele ventrale. Culoarea pe spate este albastru inchis cu nuante de verde sau cafeniu, iar laturile corpului si burta sunt argintii. Inotatoarele, caracteristice acestui peste, sunt de un rosu aprins, cu exceptia dorsalei. Ochii sunt aurii si nu rosu-galbui ca babusca, cu care este deseori confundata. Este considerat a fi cel mai frumos peste de banc din Europa, datorita coloritului sau viu. Nu trebuie sa astepti vremea frumoasa pentru a te bucura de linistea oferita de o partida de pescuit. Intra in colectia cu jocuri de pescuit de pe situl nostru si alege una din provocarile special pregatite pentru pescarii inraiti.

Lungimea medie a acestui peste este de 20-30 cm, dar sunt si exceptii de 35 cm, iar greutatea de 200-300 g, cu maximul pana la 1- 2 kg.

Este un peste sedentar, simtindu-se in largul lui in baltile cu vegetatie abundenta. In rauri il gasim mai ales in sectoarele cu un curs mai lent. Bucura-te de linistea si relaxarea oferite de o partida de pescuit si acceseaza lista cu jocuri de pescuit de bugy.ro. Ai la dispozitie o gama larga de jocuri de pescuit cu care sa-ti satisfaci poftele de pescar.

Traieste in carduri formate din exemplare de dimensiuni apropiate. Rosioarele serioase (mai mari de 0,5 kg) umbla singure. Este un peste invaziv, precum crapul. Inmultirea are loc in perioada aprilie - iunie, la o temperatura a apei in jur de 18 grade Celsius. In perioada de imperechere, masculii au culorile mai accentuate. Prinde cei mai mari pesti care traiesc in apele noastre numai pe bugy.ro. O colectie variata cu jocuri de pescuit te asteapta pe situl nostru. Incearca-le pe toate! Fir intins!