6 modalitati practice de a face curatenie pe care le poti utiliza pentru a-ti usura viata

Toata lumea efectueaza curatenie, indiferent daca ne place sau nu. Insa de cate ori nu v-ati chinuit sa curatati anumite obiecte sau lucruri din locuinta cu efort si rezultatul tot nu v-a placut.

Ne-am stabilit in aceasta zi sa va facem mai usoara activitatea si sa va detaliem cateva modalitati rapide dar eficiente de a curata.

Patul din dormitor este unul din lucrurile din casa cel mai urat de curatat.In mod normal, este necesar suport specializat desfasurat la anumite perioade de timp. Dar si voi acasa aveti posibilitatea sa oferiti o ambianta proaspat patului folosind popularul bicarbonat de sodiu. Indepartati cearsaful si protectia de saltea si apoi presarati o cantitate suficienta de bicarbonat astfel incat saacopere toata suprafata; ulterior lasati cateva ore bune si in final aspirati.In cate situatii urmele intarite de mancare din cuptorul cu microunde nu v-au dat dureri de cap? Usurati tot procesul astfel: turnati intr-un vas cu de apa si otet in rapoarte relativ egale. Dupa aceasta asezati cana in cuptor si porniti-l timp de 2 minute la un program de incalzire mare. Aburii emanate vor inmuia resturile si tot ce va ramanede intreprins este doar sa curatati cu o laveta pentru a le indeparta.

Filtrul aparatului de cafeapoate avea dupa o vreme un miros urat; turnati cu jumatate apa si jumatate otet si deschideti aparatul de parca ati crea cafea. Asteptati 1.5 ore astfel incat otetul sa-si faca activitatea iar pe urma goliti recipientul si incepeti din nou reteta cu apa curata pana nu se mai simte aroma inconfundabila de otet.

Curatati praful de pe tablouri cuo chifla. Ceea ce veti obtinenu va va veni sa credeti.Stim sfaturile medicilor dentisti pentru a schimba periuta de dinti cel putin la 3 luni. Dar si in acest interval de timp, periuta este umpluta de bacterii care ne pot face rau. Umpleti un pahar cu acid acetic si puneti periuta acolo si aveti rabdare pentru un timp. La final veti obtine o periuta cu mult mai putini intrusi periculosi.

Scapati de calcarul de pe capul de dus cu acid acetic. Puneti intr-o punga acid acetic iar ulterior infasurati si strangeti in jurul capului de dus Dupa o ora aveti posibilitatea de a curata si ceea ce veti obtine va fi remarcabil.Tocatorul din bucatarie se poate curatat cel mai eficient cu lamaie si sare. Se pot elimina astfel mirosurile neplacute care se pastreaza de obicei incorporate in el. Curatati bine cu 1/2 dintr-o lamaie si sare normala iar pe urma clatiti.