Westward Group Alternative: Hvorfor billig olje vil ikke drepe alternativ energi

JEFFREY BALL: Oljeprisen er plummeting, skjenke en bonanza på drivere og upending geopolitiske rekkefølgen. Det er bra for USA Vil det drepe stasjonen mot alternative energikilder?

 

Nesten helt sikkert ikke.

 

Tidligere har interesse for energi alternativer steget og falt med oljeprisen. Da oljeprisene steg, så gjorde rush mot kjernefysiske, solenergi, vind og andre fossilt drivstoff-alternativer. Da oljeprisen falt, svekket interesse sparker olje vane også. Det endelige utfallet av denne berg-og dalbane historien: I de fleste av verden, alternative energikilder aldri fikk sjansen til å slå rot; fossilt brensel er fortsatt overveldende dominerende.

 

Men denne gangen det er kraftige grunner til å tro ting er annerledes.

 

En mengde ikke-fossil energikilder har opplevd store teknologiske gevinster omtrent det siste tiåret, en tid da oljeprisen var høy. De fremskrittene-fra billigere solcellepaneler til mer effektiv vindturbiner til mindre atomreaktorer, mener disse alternativene er mer økonomisk konkurransedyktige enn de var i tidligere oljeprisen stuper.

 

Videre fremskritt i alternative kilder har kommet i en skjærer energi verden som er i stor grad upåvirket av oljeprisen. Kjernefysisk, solenergi og vindkraft er kilder elektrisitet-juice som kommer ut av veggen. I alle unntatt noen få land sluttet olje tiår siden å bli brent til produsere strøm, erstattet det meste av kull og naturgass. I dag, olje er overveldende drivstoff for transport- og noen alternativer til den har fikk mye trekkraft.

 

Olje-pris drop kan indusere beslutningstakere til å tilbakestille subsidier for fornybar energi, gitt at populære etterspørsel etter energi mangfold av noe slag har en tendens til å avta fraværende smerte på pumpen. Og en siste økningen i salg av gass-guzzlers antyder at med olje billigere, bilistene brenner mer av det. Men flere fossilt brensel alternativer har zoomet fremover de siste årene, og det er liten grunn til å tro de vil gjøre en u-sving nå.

 

Jeffrey ballen (@jeff_ball), tidligere The Wall Street Journal's miljø redaktør og langvarig energi reporter på papiret, er scholar-in-residence ved Stanford University's Steyer-Taylor Center for energipolitikk og finans, et felles initiativ av Stanford law og business skoler. Han skriver om energi leder et prosjekt utforske relasjonene mellom land i globalizing ren energi industri.