Cosmetica dentara – albirea dintilor

Oricine isi doreste un zambet frumos si dinti cat mai albi. In prezent albirea dinilor se poate realiza chiar usor, prin diverse modalitati. Una frecvent utilizata este albirea dentara cu geluri de albire (bleaching), iar aceasta este si cea mai usoara.

Bleachingul sau albirea cu geluri are doua moduri de realizare: endodontica si exodontica.

Metoda endodontica reprezinta albirea dintilor din interiorul acestora si se realizeaza exclusiv intr-un cabinet stomatologic Pitesti. Acesta metoda este posibila doar pe dinti devitali, adica dintii fara nervi. Acestia sunt dinti care isi modifica culoarea initiala odata cu trecerea timpului. Aspectul estetic al acestor dinti va deveni deranjant.

Etapele acestei metode sunt: crearea unei cavitati pe fata palatinala sau linguala a dintelui, in care se aplica un gel special pentru 24 ore; se repeta de cate ori este nevoie pana la obtinerea nuantei dorite a dintelui; umplerea definitiva a cavitatii rezultate cu material compozit de obturatie fizionamic. Metoda prezentata nu prezinta vreun risc pentru gingii.

Metoda exodontica reprezinta albirea dintilor pe cale externa, prin care dintii sunt albiti cu ajutorul unor gutiere, reprezentate de conformatoare de plastic, facute in cabinetul dentar in care se face lucrarea. Aceste conformatoare vor include in interior gelul de albit. Metoda este realizabila atat acasa, cat si in cadrul unui cabinet stomatologic.

In functie de mediul unde se realizeaza, modul de efectuare difera. In primul caz, gutierele se vor purta pe timpul noptii (8 ore), prima data la o arcada timp de 4-5 zile, apoi la cealalta tot 4-5 zile. In cazul al 2-lea, se pot face doua feluri de albire sau cosmetica dentara : una in gutiere si o alta utilizand o lampa speciala. Varianta in gutier se face ca in cazul realizarii albirii acasa doar ca purtarea lor se face timp de o ora si se pot purta in acelasi timp pentru ambele arcade reducandu-se timpul.

In aceasta situatie gelul folosit are o concentratie mai mare. Solutia cu albirea dentara utilizand lampa de albit este mai eficienta, mai rapida. Dureaza aproximativ 2 ore si rezulta rezultate mai bune, ca nuante, decat albirea realizata prin folosirea gutierelor.

Pentru a afla cum poti beneficia chiar tu de acest procedeu apeleaza cu incredere la dentistii specialisti din cadrul Cabinetului Stomatologic Ionescu din Pitesti: http://www.centrulmedicalionescu.ro/