Utallige personer fra Danmark tager for sig af udgiftstunge kvik lån!

Undertegnede blev kastet lige ind i den nedenfor stående nyhedsindslag fra en bredt kendt dansk nyhedsmedium, og fik øjeblikkelig lyst til at dele den med dig. Artiklen er delt under overskiften neden under, og omhandler de såkaldte hurtig lån. God læseoplevelse!

 

Flere optager forbrugslån

Det er blevet stadig rigtig vanskeligt at modtage et lån af pengene i finans sektoren i Danmark. Det får flere til at optage et af de udgiftsmæssige dyre sms lån. Bankfilialerne er begyndt at oprette strengere lånekrav, inden disse er villige til at låne økonomiske midler.

 

Denne situation får øjensynlig talrige danskere til at optage et lån af penge hos andre udbydere, hvor disse personer ikke behøver føre garanti for fx billånet, men samtidig med at disse personer som ulempe betaler en garderhøj rentetilvækst. Splinternye cifre fra Danmarks Statistik demonstrerer uden nogen form for tvivl, at danske borgere er begyndt at tage de udgiftsmæssige dyre forbrugerkreditlån. 

 

Almindeligvis er dette en indikation på, at borgere i Danmark har en større købelyst, ¬men for tiden symboliserer dette mere, at de er voldsomt presset. "Danmarks andelskasser har lavet det mere besværligt for de danske borgere at få lov at låne pengene, og utallige er formodentlig indledt med at ansøge om de et af de omkostningstunge forbrugslån for at få husholdningsøkonomien til at være i overensstemmelse," fortæller Tore Stramer, økonom i Nykredit Markets. Seniorøkonom i kreditforeningen BRF Kredit Mikkel Høegh deler denne holdning.

 

”Udviklingen i antallet af forbrugerkreditlån er slet ikke et billede for, at danske konsumenter låner penge for at foretage store indkøb af forbrugsgoder, men tværtimod for at det er krisen som skaber uro”. Han betragter mængden af lånere som et signal på, at kun enkelte mestrer at få den samlede men lille gæld bragt ned, skønt udlånsrenten er lav. "Dette er en farefuld proces," mener Mikkel Høegh, der understreger, at en stor del må kunne få accepteret et lån af pengene via finansieringen af boligen og i kraft af dette blive fri for de omkostningstunge kvik lån. Forbrugerkreditten steg if. det statslige register for statistik med 0,5 pct. i tredje kvartalsoversigt i forhold til det tidligere kvartal.

 

Afslutning

Med udgangspunkt i disse mundtlige meddelelser er der ingen tvivl om, at mængden af kvik lån vil vokse vedrørende fremtiden. Derudover er dette også et udtryk på, at sms lånet er frembragt som følge af en ubøjelig nutidsdansk finanssektor, som udelukker visse almindelige forbrugere. Der må imidlertid ligeledes være gavnlige bestanddele vedr. disse kviklån, hvilket jeg forsøger at undersøge ved at holde udkig med hensyn til gunstig avisomtale. Hvis der bestemt ikke var ønskelige sider med hensyn til føromtalte metode at få accepteret et lån på, af hvilken grund havde kontrolmyndighederne så ikke tidligere fjernet disse?

 

Jeg graver videre mht. strukturen på det danske lånemarked i de fremtidige indlæg herinde. Pas på din økonomi og dig selv indtil da!