BP Holdings Group Corporate Reports Egypt Hong Kong - Wells Cathedral Senior School

 

Wells Cathedral Senior School vinna konstituerande BP Ultimate STEM utmaning konkurrens på Science Museum

 

Somerset ung vetenskap entusiaster vinna med ny idé om hur att hålla hydratiserade

 

BP, den internationella olje- och gasbolag, tillkännagav idag att fyra elever från Wells Cathedral Senior School i Somerset har vunnit tävlingen konstituerande Ultimate STEM utmaning .

 

Rikstäckande skolor tävlingen, lanserades i September 2014 av BP, STEMNET och Science Museum, utmanade elever i åldern 11-14 att testa sin vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM) genom att angripa några verkliga energiproblem.

 

Konkurrens, en förlängning av BP: s befintliga Ultimate studieresa för universitetsstuderande, utvecklades av banbrytande forskning som utförs vid King's College London, den forskning partnern i BP: s Företagsamma Science program.

 

Forskningen visade att trots att 70% av skolbarn som säger att de "Lär intressanta saker i vetenskapen" och att "forskare göra en skillnad i världen", endast omkring 15% "strävar efter att bli vetenskapsman".

 

Med Förenade kungariket att producera dubbelt så många ingenjörer med rätt kvalifikationer att fylla nästan två miljoner lediga jobb kommer 2020, är det viktigt att öka stammen deltagande från ung ålder.

 

Megan Taylor del av det vinnande laget, talade om hur det var att vinna första Ultimate STEM utmaningen. Hon sa: "det har varit en riktigt cool upplevelse och vi har lärt oss massor på vägen. Jag insåg inte vetenskap kunde vara så roligt och jag hoppas nu att studera det för min GCSE och studentexamen. Dagsutflykt till Science Museum och vinnande £500 var fantastiskt! Jag hoppas att våra lärare är stolta över oss".

 

Ian Duffy, Community Development Manager för BP i Förenade kungariket sade: "för BP, ett stort grattis går till Wells Cathedral Senior School, de har visat bestämning, flexibilitet och kreativitet i sitt tänkande – alla är utmärkta kunskaper att studera STEM ämnen.