Cum sa-ti reduci caldura in apartamentul simplu

Pune jaluzelele, ziua, dupa ce caldura porneste a-ti lumineze in geam. Poti micsora astfel toropeala sa-ti ajunga in casa. Descopera fereastra numai cand se face inserare. Daca nu ai resurse financiare pentru variantele mentionate mai sus, poti acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Jaluzelele trebuie sa fie in nuante vii.

Daca vrei a reduce temperatura in camera, pastreaza in timpul noptii ferestrele desfacute. Posesorii si cei care inchiriaza spatiilor de birouri dau lunar mii de lei pentru managementul imobilelor in care isi au lucrul, in administrarea spatiilor fiind incorporate in majoritatea cazurilor si activitatile de curatenie. Ca urmare, pentru un spatiu de cam 500 m.p., in care lucreaza pana la 60 de muncitori, o firma poate plati periodic 4000 lei.Mentine toate portile din locuinta desfacute, pentru ca aerul sa circule. Pastreaza deschise usile sifonierelor situate in debara ca inmagazineaza temperatura de peste zi si incearca ca te scoli din pat devreme cu scopul de a le acoperi inapoi.

Ideal e ventilatorul atasat in tavan. Pentru a face impresia de aer conditionat, lasa un pet de cativa litri la frigider, apoi cand se congeleaza scoate-l si plaseaza-l intr-un vas dedesubtul unui aerului. Astfel, paletele dispozitivului vor dispersa racoarea in timp ce gheata se topeste.Incearca cat se poate sa nu tii deschis cuptorul pe timpul amiezii. Lampile incandescente constituie inca o cauza de caldura, deci este ok sa le schimbi cu altele economice. Stinge calculatorul, televizorul sau alte aparate care degaja caldura ce nu le utilizezi. Ar fi ideal sa le scoti din priza, nu numai sa le stingi din buton.

Pe durata amiezii evita sa faci bai cu aburi sau sa cureti vasele cu apa clocotita. Tine activitatile cum sunt prepararea alimentelor, curatarea lucrurilor sau al farfuriilor dupa lasarea curatenie servicii serii.

Chiar daca stai la vila ar fi ideal sa pui arbori care sa iti faca umbra la casa. Sunt buni cei ce raman fara frunze la schimbarea anotimpului astfel incat, pe perioada toamnei, caldura soarelui sa-ti poata Incalzi imbobilul. In situatia in care nu poti pune pomi, via este tot atat de practica pentru a mentine o casa umbrita.