Wanneer kan ik met pensioen?

Hallo, ik ben Rien en ik ben 36 jaar oud. Ik heb eigenlijk mijn hele pensioen al uitgedacht. Ik heb altijd een wereldreis willen maken. Natuurlijk weet ik niet of ik op die leeftijd alles nog zo goed aan kan. In verre landen zit je natuurlijk te kijken met allerlei rare ziektes. Tuurlijk kun je je er voor inenten, maar wie weet op die leeftijd.  Ik hoop dat ik tegen die tijd nog steeds zo fit ben. Ik ben wel voor mijn stages naar het buitenland geweest.

Maar altijd binnen Europa gebleven. Ik verdien erg goed met mijn baan, en weet daarom dat ik straks ook gewoon echt het geld er voor heb om een reis te maken. Ik wil hagelwitte stranden zien. Geweldige berg gebieden, en sowieso natuurlijk gebieden over het algemeen. Als ik dat heb gedaan, die reis, dan heb ik ook gedaan wat ik altijd wou doen. Dus dan vind ik het niet erg om thuis te zitten. Er zijn altijd genoeg dingen te doen.financialadvisor

En als ik tegen die tijd kleinkinderen heb kan ik natuurlijk ook voor oppas opa spelen. Maar wanneer kan ik met pensioen ? Wanneer mag ik met pensioen eigenlijk? Want mocht ik eerder met pensioen kunnen. Is dat natuurlijk mooi meegenomen. Hoe fitter hoe beter. “wanneer met pensioen berekenen”, daarop zocht ik op google. Maar ben niet echt veel wijzer geworden. Dus heb ik een pensioenadviseur gezocht. Het lijkt mij ook wel wat, pensioenadviseur worden. Als pensioenadviseur help je mensen hun toekomst te plannen.

Toch best een mooie gedachte! Tuurlijk veel op financieel gebied, maar alsnog. Ik dacht er eerst aan om mijn pensioen zelf te regelen. Zelf pensioen regelen is een hels karwei! Ik heb wel het geprobeerd, bij “zelf pensioen regelen ing”. Ik heb gekeken op de site, hoe je dingen kunt regelen. Maar dit is niet echt mijn vakgebied. Gratis pensioen zou ideaal zijn, maar ik heb toch er hulp bij nodig.. En natuurlijk moet je altijd je eigen geld ervoor inleggen. Je spaart het tenslotte zelf. Ik hoop dat mijn pensioenadviseur mij kan helpen, om te kijken wanneer ik met pensioen kan!