Пълен релакс и спокойствие из северните склонове на Рила

В случай, че сте възнамерявате да прекарате Вашата наближаваща майска почивка на чист въздух и хлад по склоновете на Рила планина, то в този кратък текст ще научите по-важните подробности, на които трябва да обръщате внимание при важния избор на хотелски комплекс. оферти за почивка

За повечето от нас решаващ фактор са парите. Свикнали сме по-лъскавото и скъпо да е по-добро, но на Боровец това не винаги е точно така. За разлика от стандартните градски хотели, тези в Рила привличат гостите си с карасивата природа и реалната възможност да се насладят на спокойна почивка на чист въздух. От това следва, че не е определящо хотелският комплекс да бъде в центъра на избрания от Вас курорт или най-добре - да се спрем на малко курортно селище.

Често евтините планински хотели нямат на разположение голям обслужващ персонал и поради тази причина собствениците им също работят в тях. От един такъв човек, прекарал голяма част от от съзнателния си живот в планината, можете да научите много за планината, в която сте решили да разпускате, както и полезни съвети относно оцеляването при непредвидени инциденти в Рила и ориентацията.

Друг немаловажен фактор при важния избор на хотел в планината е причината поради, която сме избрали да отидем там. Някои курорти привличат вниманието на своите посетители с близостта до исторически, природни и културни паметници. Хубав пример за природен туризъм се развива в Боровец. Естествените красоти в тази планина е невъзможно да бъдат описани в тази статия. Можем само да посочим малка част от тях: Седемте рилски езера, най-високият планински връх на Балканите - Мусала. Ако сте решили да видите едно от тези дивно красиви места, дълбоко ви препоръчваме да си потърсите хотел, чиято разположение е по-близко до избраната от вас природна забележителност. Основна причина за това е в бързо променящата се метеорологична обстановка в планината.