Релакс из северните склонове на Рила планина

Ако сте възнамерявате да прекарате Вашата заслужена лятна отпуска на чист въздух и хлад по северните склонове на Рила планина, то в тази статия ще научите по-важните подробности, на които трябва да обръщате внимание при избора на хотелски комплекс. Onfire

Преди всичко за повечето от нас решаващ фактор са парите. Свикнали сме по-лъскавото и скъпо да бъде по-добро, но в планинските хотели това не винаги е така. За разлика от стандартните градски хотелски комплекси, тези в Боровец привличат клиенти с карасивата българска природа и невероятната възможност да се насладят на спокойна семейна почивка на чист въздух. От това следва, че не е задължително хотелът да се намира в центъра на избрания от Вас курорт или може би най-добре - да се спрем на китно, маклко селце в планината.

Често евтините хотели нямат на разположение голям персонал и затова собствениците им също работят в тях. От един такъв човек, прекарал по-голямата част от от съзнателния си живот в Рила, можете наистина да научите много за планината, в която сте решили да почивате, както и полезни съвети относно оцеляването при непредвидени инциденти в планината и ориентацията.

Още един немаловажен елемент при избора на хотел в планината е това поради каква причина сме решили да идем точно там. Много курорти привличат вниманието на своите посетители с възможността да бъдат посетени исторически, природни и културни паметници. Хубав пример за природен туризъм се развива в Боровец. Естествените забележителности в тази планинска верига е невъзможно да бъдат описани в тази статия. Можем само да споменем малка част от тях: Седемте рилски езера, най-високият планински връх на Балканския полуостров - Мусала. Ако сте решили да видите едно от тези места, препоръчваме горещо да си потърсите хотел, чиято локация е по-близко до избраната от вас природна забележителност. Причината за това е в бързо променящата се метеорологична обстановка в Рила.